Sayfalar

26 Eylül 2007 Çarşamba

Ulusoy'dan desteğimizi çektik"

Ulusoy'dan desteğimizi çektik"
26 Eylül, 2007 17:11:00 (TSİ)

Nuri Albayrak, TFF'nin güvenilirliğini kaybettiğini ileri sürdü

Trabzonspor başkanı Nuri Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dan desteklerini çektiklerini açıkladı ve federasyonun seçime gitmesini istedi.

Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Sivasspor maçından sonra yaşanan krizi yönetemediğini ileri sürerek, "Türk futbolunu yeniden temiz hale getirmek için yeni bir seçime ihtiyaç var. Ulusoy sözünü tutsun" dedi.

Federasyonun güvenilirliğinin kalmadığını belirten Albayrak, "yaşanan süreçte gördük ki bu federasyonun yönetim kurulu Türk futbolunu yönetemeyecek" diye konuştu.

Nuri Albayrak, Trabzonspor olarak Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un arkasında olmadıklarını dile getirdi.

Haluk Ulusoy'a verdikleri tüm desteği tüm çektiklerini ifade eden Albayrak, "45 günde bir kararı veremeyen bu federasyonun futbolu yöneteceğine inanmıyorum. Avrupa'da ve dünyanın her yerinde bu karar hemen alınıyor ve işleniyor. Neden karar alamadıklarını kendilerine sormak lazım" dedi.

Nuri Albayrak, Trabzonspor'un hükmen yenik ilan edildiği Sivasspor maçında yaşanan olaylar sonrası hakem Bülent Demirlek'in federasyonun bir numaralı yetkilisi tarafından arandığını ve karşılaşmanın tatil edilmesini istediğini iddia etti.

Türk futbolu adına yaşanan olayların kendisini üzdüğünü vurgulayan Albayrak, "Trabzonspor olarak ne üç puanın, ne de beş puanın peşindeyiz. Kulüp olarak adaletten yanayız. Haluk Ulusoy'a diyet ödedik diye diyet beklemiyoruz. Adalet bekliyoruz" dedi.

Sivasspor maçından hemen sonra altı Sivassporlu oyuncunun Disiplin Kurulu'na sevkedildikten hemen sonra tedbirlerinin kaldırıldığını hatırlatan Albayrak şunları söyledi:

"Ceza alması gereken oyuncuların hiçbiri ceza almıyor. Tedbiri kaldırılan oyuncular bir hafta sonra oynuyor. 250 bin YTL para cezası 50 bin YTL'ye düşürülüyor. Rakip takımın başkanı ve yöneticileri futbolun dışına çıkan beyanatlar veriyor. Olayı Arap-İsrail savaşı şeklinde değerlendirdiler. Disiplin Kurulu'na bile sevkedilmediler."

Lig maçlarının naklen yayını konusunda görüşlerini açıklayan Albayrak, ihalenin yeniden yapılması gerektiğini dile getirdi.

D-Smart'ın bir teklifi bulunduğunu ifade eden Albayrak, "bu teklifte bütün kulüplerin gelirleri yüzde 50 artacak şekilde bir rant ortaya çıkıyor. Trabzonspor'un 18 milyon YTL'ye yakın bir geliri var. Yapılan teklifle gelir 10 trilyon daha artıyor. Bu nedenle naklen yayın ihalesinin yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://avrupabulteni.blogspot.com

avrupa'nın liglerinin derin değerlendirmesi