Sayfalar

26 Eylül 2007 Çarşamba

Feldkamp: "34 maçtan bir tanesi"

Feldkamp: "34 maçtan bir tanesi"

26 Eylül, 2007 14:15:00 (TSİ)

Kalli, derbiye Beşiktaş'tan daha rahat çıkacaklarını görüşünde değil

Galatasaray teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, Beşiktaş derbisini 34 lig maçından biri olarak gördüğünü ve bu mücadeleye özel bir önem vermediğini söyledi.

Feldkamp, sabah antrenmanından sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bu sezon oynayacakları tüm maçları önemli gördüklerini ifade eden Feldkamp, hafta sonu Beşiktaş ile oynayacakları derbinin ligdeki 34 maçtan sadece bir tanesi olduğuna dikkat çekti.

Alman teknik adam iki takımın puan cetvelindeki yerinin maçın heyecanını arttırdığını belirterek, "bizim için çok güzel bir maç olacak. Ancak rahat oynayacağımız veya Beşiktaş'tan daha rahat bakacağımız bir mücadele olmayacak" dedi.

Seyircisiz bir derbi maçın Türk futbol tarihinde bir ilk olacağının hatırlatılması üzerine Feldkamp, kendisi için de bu karşılaşmanın, taraftarların olmadığı ilk derbi maç olacağını söyledi.

Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin yedi ve Beşiktaş'ın iki puan önünde olduğunu hatırlatması üzerine Feldkamp, Sivasspor'un da büyük bir çıkış yaptığını ve konuşulması gerektiğini vurguladı:

"Gelişmelere göre onların alacağı üç puan, bu ekibi ikinciliğe oturtuyor. Bununla birlikte Sivasspor da Fenerbahçe'nin önünde. Tabii ki Fenerbahçe'yi önemsemiyor anlamında söylemiyorum ama Sivasspor gibi kulüplerin bu çıkışlarında onlardan da bahsedilmesi, ortaya koydukları performansı takdir etmek gerekir."

"İki takım oyun anlayışını değiştirmez"

Beşiktaş'ta oyun anlayışı olarak büyük değişiklikler olacağını sanmadığını belirten Feldkamp, "Ertuğrul hocayı futbolculuk ve antrenörlük döneminden iyi tanıyorum. Kendisi çok değer verdiğim biri şu an. Hafta sonu ne onun görüşünde, anlayışında, ne de benimkinde bir değişiklik olacağını tahmin etmiyorum" dedi.

Feldkamp, Beşiktaş'ı bütün bir ekip olarak saygıya değer gördüğünü dile getirerek, "hepsi dikkat edilmesi gereken oyuncular. Böyle olduğu için de üst sıradalar. Beşiktaş'ın da bu sezon yeni bir hocası var. Göreve başladıklarından bu yana da iyi bir performans ortaya koydular" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa maçındaki oyuncu değişikliklerini durup dururken yapmadığını belirten Feldkamp, mecbur kaldığı için savunmada değişikliğe gittiğini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "bazen mecburiyetten, bazen çok gerekli gördüğüm hallerde bunu yapıyorum. Bir çok sakatlığın yanı sıra Hasan'ın devre arasında bel ağrılarının oynamayacak kadar artması, benim için ayrı bir darbe oldu. Bütün bu gelişmeler takım adına çok rahatsızlık oluşturuyordu, takım da bundan etkilendi" diye konuştu.

Feldkamp, seyircisiz oynadıkları üç maçta ekonomik olarak büyük kayıplarının olduğunu dile getirerek, "iki maçı daha düşündüğümüzde de toplam beş maç olacak. Bu da ekonomik yönden bizim planlarımıza yansıdı. Biz alışsak da yöneticilerimiz alışamadı buna" dedi.

Hiç yorum yok: