Sayfalar

26 Eylül 2007 Çarşamba

Marsilya Eric Gerets'e emanet



Marsilya Eric Gerets'e emanet

26 Eylül, 2007 10:10:00 (TSİ)

Galatasaray'da iki sezon geçiren Gerets Marsilya'nın başına geçti

Albert Emon'un işine son veren Fransa'nın Olympique Marsilya takımında teknik direktörlüğe Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Eric Gerets getirildi.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki rakibi Olympique Marsilya'dan yapılan açıklamada teknik direktörlüğe Belçikalı Eric Gerets'in getirildiği belirtildi.

Galatasaray ile yollarını geçtiğimiz sezonun sonunda ayıran 53 yaşındaki Gerets, sarı-kırmızılı takımda teknik direktör olarak görev yaptığı iki sezonda bir kez Turkcell Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Teknik direktörlük kariyerinde Türkiye'nin yanı sıra Hollanda ve Belçika'da da lig şampiyonlukları kazanan Gerets, Marsilya'da Albert Emon'un yerini alacak.

Sezona çok kötü bir başlangıç yapan Marsilya 20 takımlı Fransa liginde dokuz maçta yedi puanla 16'ncı sırada yer alıyor.

Marsilya Başkanı Pape Diouf, takımın yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu belirterek, "Eric Gerets bu ihtiyacı karşılayacak teknik adamdır. Belçika, Hollanda, Almanya ve Türkiye'deki deneyimi ve başarılarıyla bu kulübü hedeflerine ulaştıracaktır" dedi.

Dört ülkede beş şampiyonluk

Futbolculuğu döneminde Belçika milli takımının kaptanlığını yapan ve Standard Liege, Milan, PSV Eindhoven formaları giyen Eric Gerets, teknik direktörlük kariyerine 1992-1993 sezonunda Club Luik'te başladı.

Lierse'i 37 yıl aradan sonra Belçika'da şampiyonluğa taşıyan Gerets, 1997-98 sezonunda Club Brugge'e geçti ve bu takımın başında da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Belçikalı teknik adam, 1999-2000 sezonunda Hollanda Ligi takımlarından PSV Eindhoven'la anlaştı ve iki yıl üstüste Hollanda'da şampiyonluğa ulaştı.

Almanya'da Kaiserslauten ve Wolsfburg'u çalıştırdıktan sonra Galatasaray'ın başına geçen Gerets, sarı-kırmızılı kulübün büyük mali sıkıntılar yaşadığı 2005-2006 sezonunda futbol takımını şampiyon yapmayı başardı.

Galatasaray geçtiğimiz sezon Gerets ile istikrarsız bir grafik sergiledi, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin yaşadığı puan kayıplarına rağmen eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremedi.

Galatasaray Belçikalı teknik adam yönetimindeki ilk sezon UEFA'da Tromsö'ye elendi, ikinci sezon Şampiyonlar Ligi grubunu sonuncu bitirdi.

Hiç yorum yok: